Alles tegen Straling

Harmonisatie - Optimalisatie - Bewustzijnsontwikkeling

maandag 06 mei 2019 14:28

Extreem gevoelig: Elektro Hyper Sensitiviteit Aanbevolen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Allergisch voor elektromagnetische velden - EHS Allergisch voor elektromagnetische velden - EHS

Elektro Hypersensitiviteit. Een probleem waar steeds meer mensen mee kampen. De vraag is vaak: ben ik het? Hoe weet ik of ik EHS ben? Hoe serieus zijn mijn problemen met straling dan? Bestaat EHS wel?

De aanleiding voor deze blog was het zoveelste telefoontje van iemand die overduidelijk hyper sensitief is en bijna radeloos zoekt naar een oplossing voor zijn problemen. Diverse therapeuten worden benaderd en iedereen probeert een stukje van zijn puzzel op de juiste plek te leggen. Iedereen vanuit zijn of haar eigen expertise. Werkelijke kennis over elektromagnetische straling, de effecten op de mens (behalve het kunnen opnoemen van symptomen) en het terugbrengen naar een situatie waarin zijn lijf de straling weer kan hanteren, ontbreken.

Uiteraard kom ik door mijn werk als professional op stralingsgebied veel elektro sensitieve mensen tegen. In deze blog schrijf ik over het fenomeen EHS en hoe je hiermee om kunt gaan. Voor EHS-ers is het vaak lastig hun vragen objectief beantwoord te krijgen. Aan het eind vind je een paar vragen die je meer inzicht geven in je eigen situatie en je kunnen helpen in te schatten of je maatregelen moet nemen of niet.

Elektro Hypersensitieve mensen zijn uitermate gevoelig voor elektromagnetische straling. EHS wordt in sommige landen erkend als een stralingsziekte. Je wordt daar door de huisarts serieus genomen en er is wet en regelgeving voor ontwikkeld om de blootstelling van burgers aan straling te minimaliseren. In Nederland ligt dat anders. Hier wordt elektrohypersensitiveit (EHS) niet erkend en je krijgt ook nergens gehoor als je pech hebt tot die groep mensen te horen. Hier zie je meteen dat ziekte soms cultureel bepaald is. In Zweden is het een ziekte; in Nederland niet.

EHS'ers hebben meer dan anderen last van het taboe op straling. Ze kunnen nergens met hun verhaal terecht. Velen van hen raken geïsoleerd en kunnen geen normaal leven leiden. Een aantal van hen is niet meer in staat in hun oude woning te blijven wonen en trekt zich zo ver mogelijk terug. Vaak gaan ze op zoek naar een plek op de wereld waar ze stralingsvrij zijn en waar ze zich weer normaal en gezond kunnen voelen. Ondertussen zijn de eerste zelfmoorden door EHS een feit.

EHS'ers richten hun hoop als geen ander op de overheid in de hoop dat ze gehoord worden en dat er beperkende maatregelen zullen worden opgesteld die de stralingsnormen drastisch omlaag moeten brengen. Dit zou voor hen betekenen dat zij zonder allerlei maatregelen te treffen weer in hun eigen huis kunnen wonen en normaal kunnen functioneren in de maatschappij. Zij zijn het die als geen ander de confrontatie opzoeken met overheden, providers en producenten van draadloze communicatieapparatuur om duidelijk te maken hoezeer zijn lijden onder de voor hen elektromagnetische terreur.

Op diverse websites is een enorme lijst met mogelijke klachten te vinden die een relatie kunnen hebben met elektromagnetische straling. Ook worden er adviezen gegeven over maatregelen die je zelf kunt treffen om de straling in jouw omgeving zo laag mogelijk te krijgen. Dit afschermen is tot op zekere hoogte effectief. Het werkt zodra daadwerkelijk de klachten die werden toegeschreven aan straling verdwijnen. Maar er ontstaat een nieuw probleem: wat doe je als je naar buiten wilt? Op vrijwel geen enkele andere plek zijn ook dergelijke maatregelen getroffen. Zodra je je neus buiten de deur steekt, komt straling van alle kanten op je af.

Twijfel over EHS

Er worden artikelen en verhalen gepubliceerd over EHS en ervaringen van EHS'ers in een poging het leed van deze mensen onder de aandacht te krijgen.ehs

Vooral doordat mensen geen idee hebben waarom we last kunnen krijgen van straling, maakt dat het moeilijk voor te stellen is dat anderen er wel last van hebben.

Nog moeilijker wordt het wanneer mensen zichzelf 'EHS' noemen maar het misschien helemaal niet zijn. Een keer kwam ik bij een mevrouw voor stralingsonderzoek. Zij was lid van een stichting en door deze stichting ook als EHS bestempeld. Bevestigd in haar idee wees zij straling aan als oorzaak van al haar fysieke problemen. Toen ik bij haar binnenkwam belde zij gewoon met een smart-phone en deed haar email er mee. Bovendien had ze een WIFI-modem in de woonkamer staan.

Iemand die werkelijk hyper sensitief is voor straling zal niet snel met een mobiele telefoon communiceren laat staan in een ruimte blijven waar een draadloos modem staat opgesteld.

Wanneer iemand zelf geen last van straling heeft, zal deze niet snel aandacht hebben voor het verhaal van iemand die er wel last van heeft; de essentie van het verhaal komt niet aan. Leg aan een niet-roker maar eens uit wat hij of zij mist door niet te roken. Een niet-roker kan zich er niets bij voorstellen en zal al snel niet meer luisteren naar de argumenten van een roker. Het komt gewoon niet in zijn wereld voor.

Kun je van EHS genezen?

Het is duidelijk dat bescherming en afscherming (wifi uit, stralingwerende verf gebruiken) iemand uit de invloed van straling houden. Maar er is meer voor nodig om niet meer ziek te worden of pijn te lijden als er ergens straling aanwezig is. Het is belangrijk om na te gaan waarom je zo gevoelig voor straling bent. Hier ligt een schone taak voor complementair werkende therapeuten. Maar ook deze therapeuten zijn vaak nog in verwarring over de schadelijkheid van straling. Waarom? Ook bij opleiders in deze sector is de noodzaak voor deze informatie nog niet doorgedrongen en ontbreekt het ook hen vaak aan de juiste informatie. Niet voor niets is er een module ‘Straling voor therapeuten’ opgenomen in mijn opleidingspakket.

Centrale vraag is hier of straling inderdaad de hoofdoorzaak van de klacht(en) is, of dat het één van de factoren is waardoor klachten of ziekten zich (versneld) openbaren. Ziekte is meestal multicausaal. Daarom is het belangrijk op zoek te gaan naar andere factoren, die ook een ziekmakende invloed op je gezondheid kunnen hebben en deze uitsluiten of oplossen.

Angst voor straling

Angst voor straling speelt bij EHS een belangrijke rol. Ik hoor wel eens de uitspraak: ‘Als ik de deur van mijn huis open doe om binnen te gaan beginnen de problemen al’. Dit zet mij aan het denken. Op de vlucht voor straling, slapen deze mensen vaak zonder problemen in bijvoorbeeld een hotel. Terwijl daar toch ook zeker sprake is van straling. Elk zichzelf respecterend hotel biedt tegenwoordig gratis Wi-Fi aan. De omstandigheden zijn niet veel anders dan thuis. In dergelijke gevallen is het interessant te zoeken naar andere factoren die een rol spelen.

Onvolledige informatie of onwetendheid kan ook de angst voor straling vergroten. Het gaat dan tussen je oren zitten. Je vraagt je dingen af, twijfelt, wordt misschien angstig. Omdat je met niemand kunt overleggen gaat het je gedachten overheersen. Je kunt dan niet meer objectief nadenken over die situatie. Slapen gaat dan al gauw slecht....

Vraag een expert hoe het echt zit. Vraag om een deskundige inschatting of analyse van jouw situatie. Bel of mail ons daarom gerust. We staan je graag te woord om jouw specifieke situatie door te nemen. Dit alleen al kan je enrom gerust stellen of juist de noodzaak tot het doen van een stralingsonderzoek of het nemen van maatregelen duidelijk maken. Je kunt een 'flits afspraak' maken via deze Facebook pagina; een kwartier lang nemen we jouw stralingssituatie door en kan ik je adviseren welke stappen je kunt nemen.

Hoe kom je erachter of je Elektro Hypersensitief bent?

Mogelijk kun je nog de volgende vragen beantwoorden om zelf een idee te vormen van jouw situatie.

  • Wanneer je zelf het idee hebt dat je gevoelg bent voor straling kun je zelf observeren op welke momenten of locaties je dit idee krijgt. Vaak spreken mensen over een gevoel of sensatie die ze waarnemen en die duidt op de aanwezigheid van straling. Volg dit eens een tijdje en onthoud of schrijf op waar je last hebt.
  • Kun je het gevoel dat je krijgt ook relateren aan b.v. een apparaat, wifi modem of een ruimte? Is dit al lang gaande of heb je dit gedurende een langere periode gevolgd?
  • Kun je je herinneren of je in het verleden in ruimten hebt gewerkt, gewoond of geslapen waar mogelijk veel straling aanwezig was? Denk aan hoogspanningsmasten in de buurt van waar je woonde of werkte, slapen op elektrische dekens, had je misschien een werkplek dicht bij een serverruimte, printerruimte, etc.?
  • Heb je direct of binnen zeer korte tijd lichamelijke effecten zoals kriebels/tintelingen in je armen, benen of ergens anders in je lichaam? Voelt het of je verbrandt en/of vertoont je huid brandplekken? Voel je pijn in je gewrichten of word je er soms misselijk van?
  • Weet jij wanneer je kinderen stiekem een modem inschakelen (terwijl jij die had uitgezet)?
  • Ben je bij de huisarts, eerste lijns psycholoog of zelfs psychiater geweest en hebben deze allemaal niets vreemds kunnen vinden? Heb je medicatie gekregen die nergens tegen geholpen heeft?

De proef op de som

Goed, nu heb je een idee of je werkelijk hypersensitief bent. Je hebt dit waarschijnlijk puur op eigen waarneming vastgesteld. In je omgeving kun je vaak niet je verhaal kwijt. Je kunt gerust vertrouwen op deze waarneming. Maar, het komt erg vaak voor dat je omgeving (partner, kinderen) jou gewoon naar de dokter blijven sturen. Ze kunnen je eenvoudig niet geloven (lees hierboven).Dit laat je twijfelen of je stelt zelfs nader onderzoek uit omwille van de lieve vrede.

Het is dan aan te bevelen een stralingsonderzoek te laten doen door een professional. Iemand die ruim ervaring heeft in dit werk en objectief de metingen kan interpreteren en uitleggen wat dit voor jou betekent. Zo krijg je een duidelijk beeld wat er concreet in jouw woning speelt en welke acties je kunt nemen. Je hoeft je dan niet langer af te vragen of het echt wel zo is en staat een stuk steviger in gesprekken met je directe omgeving hierover.

Andere problemen met straling

Verband EHS en Multiple Sclerose (MS)?

Symptomen van multiple sclerose (MS) lijken op die van elektro hyper sensitiviteit (EHS), wat kan resulteren in een aanvankelijk gebrekkige diagnose. Sommige personen met MS kunnen ook EHS zijn en in dit geval kan het verbeteren van de elektromagnetische hygiëne in huis en op het werk de ernst van de neurologische symptomen verminderen, zoals te zien is in deze video:

Magda Havas is universitair hoofddocent Environmental & Resource Studies aan de Trent University, waar ze lesgeeft en onderzoek doet naar de biologische effecten van milieuverontreinigende stoffen. Zij houdt zich sinds de jaren negentig bezig met de biologische effecten van elektromagnetische straling, waaronder radiofrequente straling, elektromagnetische velden, dirty electricity en grondstroom. Ze werkt zowel met diabetici als met personen met multiple sclerose, tinnitus, chronische vermoeidheid, fibromyalgie en mensen die elektrisch overgevoelig zijn. Ze doet ook onderzoek naar het syndroom van sick building met betrekking tot de kwaliteit van de energie in scholen.

MAXiiMUS

Zeer gevoelige mensen die een MAXiiiMUS hebben aangeschaft melden regelmatig onmiddelijke verandering in hun situatie. Opluchting eigenlijk. De MAXiiMUS maakt elektromagnetische velden weer hanteerbaar voor het lichaam. Je lichaam is niet meer elke seconde van de dag in gevecht om elektromagnetische velden van het lijf te houden. Dat kan namelijk een ware uitputtingsslag zijn. Het lijf kan zich weer concentreren op andere noodzakelijke activiteiten zoals herstel.

'De MAXiiMUS maakt van jouw woning een plek waar het lichaam toekomt aan herstel.'

Door het werk van de MAXiiMUS kan het lichaam maximaal energie vrijmaken voor het immuunsysteem dat hiermee beter zijn werk kan doen. Met name gedurende de slaap. Je wordt uitgeruster wakker met als gevolg meer energie. Alleen dat al is een fantastische verbetering van de kwaliteit van leven. De positieve effecten van energetische of natuurgeneeskundige behandelingen blijven gehandhaaft; goede therapeutische behandelingen worden hiermee nog succesvoller.

Info over de MAXiiMUS

Blog over de werking van de MAXiiMUS

Het effect van straling op onze slaap

Lyme en straling

Neem contact met ons op: 06-23379983 of mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ken je iemand die wellicht ook iets heeft aan deze informatie, stuur dit bericht dan aan hem/haar door.

Gelezen: 2299 keer

Gerelateerde items (op tag)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.