Alles tegen Straling

Harmonisatie - Optimalisatie - Bewustzijnsontwikkeling

maandag 26 augustus 2019 09:19

De slimme meter: gevaarlijk?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)
slimme meter straling gezondheid slimme meter straling gezondheid

Uitspraak rechter na plaatsing slimme meter (Frankrijk)

Een Franse rechtbank heeft uitgesproken dat uit 13 huizen de ‘slimme meters’ om gezondheidsredenen moeten worden verwijderd. De eisers hadden 121 eisen neergelegd, waarvan de rechtbank er 108 verwierp. De 13 andere eisen werden toegewezen. In juni 2017 concludeerde het medisch veiligheidsagentschap L’Agence Nationale de Sécurité Sanitaire dat deze slimme meters kunnen worden gelinkt aan enkele ‘gezondheidsproblemen’, inclusief de mogelijke gevolgen van blootstelling aan elektromagnetische velden.

Belangrijk weetje: De meeste claims werden afgewezen, met uitzondering van de eisers, die ‘elektro-magnetische belasting/gevoeligheid’ door/aan de meters toeschrijven.

 Mag je in Nederland de slimme meter weigeren?

Jazeker, je mag in Nederland de slimme meter weigeren. Elke leverancier heeft hier een regeling voor, maar het komt er op neer dat je mag weigeren zodra je de slimme meter krijgt aangeboden (niet eerder). Zie hier hoe de Rijksoverheid dit heeft vastgelegd:

slimme meter weigeren overheid

Gelezen: 103 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok